fbpx
-3.3 C
София

Adobe представи ARM версия на Lightroom за Windows и macOS

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Компанията Adobe представи ARM версия на своето приложение за обработка на снимки Lightroom. Модификацията за ARM чипове е достъпна за операционните системи MacOS и Windows. По този начин най-новата версия на Lightroom е нативна за новите системи с процесорите Apple M1, както и за операционната система Windows 10 за ARM процесори, която вече работи на някои мобилни устройства с чиповете на Qualcomm..

В този случай това е финална версия, а не бета компилация. Adobe е направила новият Lightroom част от стандартни инсталатор на Creative Suite. Да добавим че само преди няколко седмици излезе бета версията на Photoshop, която поддържа Mac компютрите с чипа Apple M1 и за Windows с устройствата с ARM процесори. При това Photoshop и до днес е е със статут на бета версия, в която отсъстват редица ключови функции. В случая с ARM версията на Lightroom са достъпни всички функционалности и всички възможности, характерни за това приложения. На практика тази програма е портната към ARM архитектурата със запазването на абсолютно всички функции.

Интересно е, че ARM версията е нова версия на Lightroom. Потребителите на традиционни компютри с x86 процесорна архитектура ще трябва да изчакат преди новата версия да стане достъпна и за тях. Засега не се съобщава кога ще излезе тази версия.

Adobe заяви че възнамерява да продължи оптимизацията на своите софтуерни продукти за устройства с ARM процесори.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини