Adobe пуска плъгина Camera Raw 6.1 за фотографи

0
32

Adobe Systems обяви пускането на новата версия на плъгина Photoshop Camera Raw 6.1 на Adobe.com. След тестване на портала на Adobe Labs финалната версия на Camera Raw 6.1 включва в себе си нова функционалност и поддръжка на файловия формат Raw за 10-те най-популярни модела камери и потребители използващи Photoshop CS5.

Новите характеристики за корекции позволяват на фотографите автоматично да прилагат профили, които да изчистват геометричните изкривявания и хроматичните аберации, като същевременно, на разположение е и възможността за ръчно преобразуване на хоризонталната и вертикална перспектива. В AdobeLabs се появи и новото приложение Lens Profile Creator, с помощта, на което може да се създадат индивидуални профили за обективите.

CameraRaw 6.1 ще поддържа следните нови модели камери:

CanonEOS 550D (DigitalRebelT2i/ EOSKissX4 Digital)
KodakZ981
Leaf Aptus-II 8
Leaf Aptus-II 10R
Mamiya DM40
Olympus E-PL1
Olympus E-600
Panasonic G2
Panasonic G10
Sony A450

Photoshop Camera Raw 6.1 вече е достъпно за безплатно изтегляне за потребителите на PhotoshopCS5, PhotoshopElements 8 (Win/Mac) и Premiere Elements 8. Повече подробности могат се научат от сайта на производителя, а Adobe Lens Profile Creator е достъпен за сваляне от AdobeLabs:

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари