fbpx
6.7 C
София

Adobe ще повиши производителността с помощта на видеокарта чрез нов ъпдейт за Premiere Pro

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Adobe започна да разпространява нов ъпдейт за някои приложения на Creative Cloud платформата. Като цяло той е предназначен за потребителите на Premiere Pro, записващи видео, но ще повлияе и на приложенията Adobe Media Encoder, After Effects, и Audition. С ъпдейта медийната компания прилага нов метод на хардуерно ускорение с помощта на Nvidia и AMD видеокартите. По този начин обработката на видео съдържание се записва около пет пъти по-бързо, отколкото чрез софтуерно ускорение и CPU.

Всъщност експорт с помощта на Nvidia видеокарти съществува от дълго време. Новият ъпдейт обаче въвежда нова версия на ускорителя, съкращавайки времето необходимо за запис посредством H.264 и H.265 HEVC кодеците. Инженерният мениджър на Adobe Маниш Кулкарни сподели:

„Подобренията са резултат от години съвместна работа на Nvidia и Adobe за предоставянето на висококачествен софтуер и инструменти за артисти и творци. Благодарение поддръжката на новите Nvidia видеокарти на Windows, експортирането е хардуерно ускорено и използва мощта на GPU…“

За пример Adobe представя схема, сравняваща времето на запис на видео с помощта на процесора, както и с използване на хардуерно ускорение  с видеокарта. Съвсем очаквано наблюдаваме драстична промяна и значително по-бърз запис на 4К видео на Nvidia RTX 2060 за разлика от процесора Intel Core i9-9750H. Със сигурност използването на по-мощната RTX 2080 би довело до още по-бързи резултати.

AMD също е в списъка с поддържани видеокарти. Възможно е обаче новият хардуерно ускорен декодер да бъде активиран по-късно, докато компанията прави тестове в своята затворена бета.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
вен
вен
1 година

Днес тествах с един файл в АЕ. Резултатите са скандални:
Преди ъпдейта 24:53
След ъпдейт 24:45.
8 секунди разлика.

Нови ревюта

Подобни новини