Adobe Illustrator вече е достъпен за iPad в затворена бета

0
169

Adobe вече си търси доброволци да изпробват новия порт на едно от най-популярните приложения от Creative Cloud – Adobe Illustrator CC. Той ще бъде второто приложение, прехвърлящо цялата функционалност (почти цялата) от порта за десктоп на таблет, заедно с Photoshop. Illustrator CC за iPad беше представен през ноември, докато програмата официално ще дебютира по-късно тази година. Потребителите, регистрирали се по време на анонса, вече получават първите си покани да пробват софтуера.

Illustrator CC бе една от големите новини на Adobe MAX 2019 събитието преди няколко месеца. Някои от разликите от Windows изданието са изключително лесното използване на опциите за симетрия, както и достъпа до над 17 хиляди шрифта. С последното поколение iPad Pro пък имате мощност на настолен компютър и поддръжка на тракпад, което ще направи Illustrator наистина интуитивен и мощен инструмент. MacRumours вече публикуваха видео на приложението в действие. Създаването и редактирането на векторни графики и изкуство никога не е било толкова лесно.

Adobe твърди, че е променила софтуера „до основи“ за да бъде адаптиран спрямо iPad и Apple Pencil, също както и Photoshop. От друга страна обаче съществува вероятността новият порт да получи също толкова противоречив дебют като своя предшественик. Артистите бяха крайно недоволни от появата на Photoshop за iPad, която в началото не притежаваше всички важни функции, отличаващи десктоп версията.

Във всеки случай Adobe се поучи от неуспешния дебют и въведе липсващото съдържание с допълнителни ъпдейти (предишният месец излезе поредното обновяване). Доколко появата на Illustrator ще повтори същите стъпки предстои да разберем.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари