Американската компания AeroVironment разработи нова компютърна система за взаимодействие на безпилотните летателни апарати RQ-20B Puma.

Defense Aerospace съобщи, че благодарение на тази система дронът може да открива противниковите катери и да подава информацията за тях към оператор. Операторът взима решението за унищожаването на целта.

Автоматизацията на почти всички процеси съществено ускорява изпълнението на бойните задачи и точността на поразяването. Използването на различни видове роботи от подобен тип дава възможност на военните да извършват бързо и точно разузнаване. А съвместното използване на няколко роботизирани системи дава възможност за много бърз реакция към различните заплахи.

Разузнавателният дрон RQ-20B разполага с топловизор и електронна камера с мощна оптика, както и със система за автоматично разпознаване на целите. Дронът може и да направлява поразяването на различните цели.

Разузнавателният безпилотен апарат RQ-20B ще се използва съвместно с бойния „дрон-камикадзе“ Switchblade, който може да носи до 1 килограм боен товар. След старта, дронът разгъва криле, започва да използва своя електродвигател и да транслира видео на местността. Продължителността на полета е от 20 до 40 минути в зависимост дали носи боен заряд или само снима.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари