AI помага на агенция Ройтерс в събирането на новини

0
78

„Ройтерс“ съвместно с Alibaba използват AI под името Tracer за подбор на новини чрез Twitter и проверка на тяхната автентичност.

В бъдеще, подобни програми може да помагат на репортерите да се справят с нарастващия информационен поток, пише Хайтек, позовавайки се на MIT Technology Review.

Новинарските агенции, за да оцелеят в епохата на интернет, ще се опитат да внедрят най-новите технологии за писане на бележки и търсене на информация с помощта на изкуствен интелект. Така например, новинарската агенция Associated Press използва програма, която информира за събития, вмъква заглавия чрез предварително подготвени шаблони, като: „Компанията X има печалба в размер на Y в Z тримесечие“.

Ройтерс обаче е отишла по-напред. Наскоро, агенцията внедри ИИ под името Tracer, който трябва напълно да автоматизира набирането на новини и в същото време да ги проверява за автентичност. Това не означава, че журналистите ще спрат да бъдат търсени по — скоро, програмата ще им помогне да проверяват растящият с всеки изминал ден информационен поток.

Над Tracer работят програмистите от отдела на Reuters Research and Development съвместно с Alibaba. Всеки ден ИИ анализира около 12 милиона туита, което представлява приблизително 2% от общия брой публикации. Половината от тях се подбират съвсем случайно, а останалите се взимат от списък с акаунти в Twitter от избрани журналисти на Ройтерс.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари