fbpx
15.2 C
София

Airbnb отчете рекорден брой резервации за последното тримесечие

Най-четени

Airbnb заяви, че търсенето жилища в платформата остава доста силно, въпреки опасенията за икономическа рецесия и нарастващите цени, които засягат всички домакинства.

Компанията отчете 104 милиона нощувки резервирани през платформата за периода от април до юни, което е рекордна историческа стойност. Дългосрочните престои продължават да бъдат най-често търсените в платформата, което е тенденция, която се обяснява с нарастването на дистанционната работа и учене. Паралелно платформата отчита, че се възстановява интереса и към международните и градските пътувания, които са изоставали през предходните месеци.

От платформата още казват, че в момента е средата на най-силния летен туристически сезон и увери своите инвеститори, че анализите, прогнозите и плановете ѝ са добре подготвени за всичко, което може да се случи в икономически план през следващите месеци.

Всъщност някои анализатори и пазарни специалисти дори прогнозират, че икономическата рецесия би могла да помогне на компанията.

„Airbnb всъщност беше основана по време на икономическа рецесия“, каза главният изпълнителен директор на компанията Брайън Чески в конферентен разговор с анализатори и акционери за обсъждане на резултатите на компанията.

В случай, че света преживее нова глобална икономическа рецесия, той смята, че много хора биха започнали да търсят дългосрочно наемане на жилища в региони, към които се е наблюдавал известен спад в интереса, а при потенциално повторно затваряне заради пандемията се очаква търсенето на услугите на компанията да се засили, тъй като все повече хора ще трябва да учат и работят отново дистанционно, а това означава, че една голяма част от тях ще имат нужда от пространства, в които да се настанят, за да правят това в уединение, или в компанията на някои техни колеги, приятели, партньори и прочее.

Сумарно резервациите са последното тримесечие са се увеличили с 25% спрямо миналата година, с което наброяват 103,7 милиона, което е с 24% от 2019 г., която се използва като ориентир за картината преди пандемията.

По-високите наемни цени помогнаха и за увеличаването на приходите за компанията, които са скочили с 58% спрямо миналата година, достигайки до 2,1 милиарда щатски долара.

Близо половината от резервациите в компанията са за седмица или повече. Търсенето на нейните услуги остава най-силно в Северна Америка, където резервациите са се увеличи с 37% в сравнение с 2019 г.

Ръстът в Европа обаче остава по-слаб, тъй като икономическата картина на Стария континент е доста турбулентна, особено като се имат предвид трусовете в курса на еврото и паунда във Великобритания.

Припомняме, че през май Airbnb обяви, че се оттегля от Китай, като заяви, че търсенето в страната е под нивата отпреди пандемията, тъй като ограниченията от COVID мерките задържат китайските туристи у дома.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини