fbpx
5.2 C
София

Alexa на Amazon ще може да разговаря с посетителите на дома ви

Най-четени

Amazon обяви, че добавя Alexa към своя Ring Video Doorbell Pro, като дава възможност на гласовия асистент с изкуствен интелект да разговаря с хората, които стоят пред вратата ви. Функцията се нарича Alexa Greeting и изисква да имате абонамент за Ring Protect, който започва от 3 щатски долара на месец. Ако се абонирате и активирате функцията, Alexa може да попита посетителите ви какво искат и да им даде възможност да оставят видеозапис като съобщение. Ако ви посещава доставчик на пратки например, Alexa ще може да му даде информация къде желаете да ви бъдат оставени пакетите, при условие, че доставчикът е готов да разговаря с вашия роботизиран звънец.

Освен автоматизирането на процеса по записване на кратки видео съобщения и насочване на доставки, не е ясно дали Alexa ще донесе някаква допълнителна функционалност.

Компанията също така обяви нова функция за бързи отговори, която трябва да работи при повечето интелигентни домашни звънци, дори без абонамент, макар че най-евтиният звънец от серията Ring Video Doorbell Wired на цена от 60 долара, няма да има достъп до тази функционалност. Функцията ви позволява да изберете предварително записан отговор като „не можем да отговорим на вратата в момента, но ако искате да оставите съобщение, може да го направите сега“ или „моля, оставете пакета отвън. Ако искате да оставите съобщение, можете да го направите сега.“ Разбира се, може да зададете и отговори, които ще уведомят посетителите ви, че ще бъдете пред вратата след минута.

И накрая, Amazon също така предоставя предупреждение за движение, засечено пред вратата ви. Всички нови функции могат да бъдат включени или изключение от приложението Ring, така че ако не искате Alexa да отговаря на вратата вместо вас, можете просто да не активирате функцията.

Тази информация за нововъведенията в устройствата за умен дом на Amazon идва в момент, когато компанията е изправена пред критики, че работи в сътрудничество с полицията за осигуряване на кадри, заснети от камери Ring, и се опитва да увеличи привлекателността на устройствата за умен дом пред потребителите, ориентирани към поверителността, чрез тестване на поддръжка за криптиране от край до край.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини