Alexa получава очи с Echo Look

2
474

Без гръмки анонси и бляскави пресконференции пред екзалтирани хипстъри, Amazon продължава да представя напредъка си в областта на изкуствения интелект с нови предложения.

Анонсиран преди време, Amazon обяви пускането на пазара на Echo Look, задвижвано от Alexa устройство, което се възползва от технологията за компютърната визия. Устройството е достъпно в САЩ с цена от $199.

Echo Look бива рекламирано като моден асистент, но появата му открива потенциала на компютърната визия за приложението ѝ в сферата на потребителската електроника. Предлагането му представлява също така и хитър ход от страна на най-големия онлайн търговец в света, който наред с всичко друго, предлага и дрехи и модни аксесоари в дигиталния си магазин. Тази стъпка може да увеличи значително продажбите на Amazon и засили и без това доминантната му позиция в дигиталната търговия.

Съчетаващ технологиите на машинното обучение и достиженията в спектъра на компютърната визия, добавянето на Alexa към Look представлява принципно нов клас смарт устройство, което има „интелект“ (макар и разбира се изкуствен), „очи“ и „уши“. Look ще помогне в иначе досадни дейности, като пренареждане на гардероба, съвет за освобождаване от ненужните ви вече дрехи, които може потребителят му да дари, организиране на гардероба според зададени параметри и случаи, като бизнес или ваканционно пътуване, официални срещи или за всекидневието.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари