Alexa получава очи с Echo Look

2
433

Без гръмки анонси и бляскави пресконференции пред екзалтирани хипстъри, Amazon продължава да представя напредъка си в областта на изкуствения интелект с нови предложения.

Анонсиран преди време, Amazon обяви пускането на пазара на Echo Look, задвижвано от Alexa устройство, което се възползва от технологията за компютърната визия. Устройството е достъпно в САЩ с цена от $199.

Echo Look бива рекламирано като моден асистент, но появата му открива потенциала на компютърната визия за приложението ѝ в сферата на потребителската електроника. Предлагането му представлява също така и хитър ход от страна на най-големия онлайн търговец в света, който наред с всичко друго, предлага и дрехи и модни аксесоари в дигиталния си магазин. Тази стъпка може да увеличи значително продажбите на Amazon и засили и без това доминантната му позиция в дигиталната търговия.

Съчетаващ технологиите на машинното обучение и достиженията в спектъра на компютърната визия, добавянето на Alexa към Look представлява принципно нов клас смарт устройство, което има „интелект“ (макар и разбира се изкуствен), „очи“ и „уши“. Look ще помогне в иначе досадни дейности, като пренареждане на гардероба, съвет за освобождаване от ненужните ви вече дрехи, които може потребителят му да дари, организиране на гардероба според зададени параметри и случаи, като бизнес или ваканционно пътуване, официални срещи или за всекидневието.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Иван
Иван

Ммм, малко глупаво ми се струва. Смисъл… За какво ми е?

Oceanic815
Oceanic815

Баси! Искат да ни слушат, гледат, казват какво да правим, възпитават по техен тертип. Пълна манипулация на обществото за „един по-добър свят“.
Сори, баце, ама аз съм аут…