Alexa ще ви помогне да спите по-добре… Срещу 5000 долара

2
626

Alexa се развива бързо. Много бързо. Дигиталният асистент на Amazon вече присъства в стотици различни електронни устройства, които потребителите с охота използват, като благодарят на компанията, че прави животът им по-сигурен, по-лесен и по-свързан. Базирана на изкуствен интелект, Alexa непрекъснато си проправя път към нови и нови устройства. Но някога чудили ли сте се до къде може да стигне? Ако отговорът е да, то във вашият списък присъстваше ли опция за луксозно легло? Защото точно това видяхме вчера на CES 2020-

Както вече сте разбрали от заглавието на статията, идеята на този продукт е да ви помогне да спите по-добре. Срещу скромните 4950 долара. Може и да греша, но освен автомобилите с поддръжка на Alexa, изглежда това е най-скъпото устройство с дигиталния асистент, което сме виждали, разбира се след тоалетната чиния за 7000 долара.

Dux

Въпросното ново легло идва от компанията Dux – шведски производител на луксозни легла, е ще бъде налично в магазините за крале и калифорнийски кралици през този май. Леглото ще се продава и в онлайн магазина на компанията. В леглото е използван същият луксозен дизайн, с който марката е известна и вече се продава по цял свят, като към леглото идва и не по-малко луксозно спално бельо. Аналогично легло на Dux вече се продава на пазара, просто при него липсва залепен говорител на Alexa от долната страна, който ще промъкне някаква невиждана помощ на Изкуствения интелект във вашата спалня.

„Твърде често, технологиите ни разсейват преди лягане и пречат на съня ни. Но ние от Dux с пускането на нашето легло с вградена Alexa променяме тома. Нашата цел е да комбинираме опитът ни в науката за съня с гласовата технология, с което осигуряваме лесна рутина за лягане“, каза Ед Къри, президент на Dux North America.

За тази цел марката също разполага с приложение за различни режими за спане и поддържа приличен набор от интелигентни домашни продукти, включително Molekule Air Purifier, iRobot Roomba и умните лампи Phlips Hue.

Високоговорителят

Що се отнася до самия високоговорител, той е произведен от Stelle, луксозна марка умни говорители. Нямаме никаква идея как е създаден, за да улавя гласовите команди под леглото и да доставя ясен звук, но това не е първият говорител с Alexa на компанията, така че очевидно те вече знаят как да го направят.

„Ние знаем, че тези 15 до 30 минути точно преди лягане са толкова важни, тъй ако ако започнете да се размотавате преди тях, определено ще нарушите съня си. Партньорството ни със Stelle е първата стъпка към превръщането на Dux като вашият личен асистент за сън, който прави всичко – от затъмняване на светлините до водене на вечерната ви медитация и променя на температурата за идеални условия за сън.“

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари