Alibaba Group Holding Ltd. добави в някои от своите приложения платежната система WeChat Pay, която е собственост на конкурентния Tencent Holdings Ltd., сближавайки по този начин затворените екосистеми на двата ИТ-гиганта. Услугите за доставка на храна Ele.me и билетните услуги Damai, приложението за четене на книги Shuqi и сайтът за импорт на стоки Kaola вече предлагат опции за плащане с помощта на WeChat Pay, заедно с традиционните опции, като услугата Alipay на Ant Group Co.

Представител на Alibaba потвърди тази информация, като добави, че в бъдеще компанията възнамерява да продължи да търси обща основа за подобряване качеството на услугите, предоставяни на крайните потребители. Въпреки че WeChat Pay все още не е достъпен във флагманското приложение Taobao, говорителят на Alibaba потвърди, че компанията работи активно по въвеждането на няколко нови начина за плащане в своята платформа.

Този ход идва след като китайските власти затегнаха регулацията на ИТ-индустрията, съсредоточена върху Alibaba и Tencent. Имайте предвид, че по-рано този месец Tencent позволи на потребителите на WeChat да се свързват със съдържанието на конкурента за първи път от години, което е голяма отстъпка пред регулаторния натиск. Най-големите интернет корпорации в Китай исторически са блокирали връзките към съдържанието на конкурентите в техните услуги, но сега те са принудени да се откажат от това под натиска на регулаторите, които обвиняват компаниите в монополно поведение и ограничаване на конкуренцията.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари