Alibaba, Baidu и Tencent създават алианс

0
27
Китайските интернет компании Alibaba, Baidu и Tencent сформираха алианс за популяризиране на стратегията „Интернет плюс“.

Това беше обявено по време на II Международна конференция по въпросите за Интернет в Wuzhen.

Както съобщава RNS, председател на алианса, известен под съкращението „BAT“, ще стане основателят и изпълнителен директор на Alibaba Джак Ма.

Изданието Sina също така отбелязва, че съюзът, който също така включва и некомерсиални организации, малки и средни предприятия „се фокусира върху съвместното изучаване на международния пазар, засилване на сътрудничеството с китайски и чуждестранни интернет-компании, засилване влиянието и конкурентоспособността на китайските продукти и стандарти на глобалния пазар“.

Спомнете си, че широко дискутирания в Китай план за развитие на стратегията „Интернет плюс“ беше официално обявен от правителството на страната през юли 2015 година.

Първи за разработването на плана „Интернет плюс“ съобщи премиерът Ли Кецян през март тази година. След това, стана известно, че китайския план за действие „Интернет плюс“ ще обедини мобилния Интернет, изчислителни облаци, големи данни /big data/ и Интернет вещите със съвременно производство, което ще осигури здравословно развитие на електронната търговия, индустриалните мрежи и интернет-банкирането, а също така ще помогне на интернет компаниите за изграждането на присъствие на международния пазар.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари