Alphabet дарява 800 милиона долара за борба с COVID-19

2
236

Компанията майка на Google Alphabet разкри, че ще дари равностойността на 800 милиона долара за производство на медицински консумативи, които ще бъдат използвани за борба с COVID-19, както и че ще предостави рекламни кредити за Google AdSense на правителствените и здравни организации, както и на бизнеса, които пряко участват в борбата със световната пандемия, с цел разпространение на онлайн ресурсите им.

В публикация в блога на компанията изпълнителният директор на Google и Alphabet Сундар Пичай обясни, че компанията ще работи съвместно със своя партньор Magid Glove & Safety за производството на един милион защитни маски за лице.

„Работим с нашия дългогодишен доставчик и партньор Magid Glove & Safety с цел увеличаването на производствения обем на защитни маски за лице през следващите седмици, които ще бъдат предоставени от фондацията CDC“, отбеляза той.

„Освен това служителите от цялата компания, включително и Google, Verify и X, предлагат инженеринг, верига за доставки и медицински експертизи, за да улеснят увеличеното производство на респиратори, като работят заедно с производителите на специфичното медицинско оборудване, дистрибуторите и правителството.“

Това е добра новина за здравните специалисти и работниците, които вече са изправени пред недостиг на лични предпазни средства (ЛПС). Компаниите за 3D печат като Pursa, започнаха да правят медицински изделия и консумативи, за да помогнат на болниците да се справят с липсата на оборудване, докато италианската компания FabLab предостави своите 3D принтери на болница, която да произведе резервни клапани на респираторите за реанимация, но по-късно болницата беше съдена за това.

Рекламни кредити за организациите и малкия бизнес

Alphabet обяви, че ще осигури над 250 милиона долара „рекламни субсидии“ на НПО-та като СЗО и „повече от 100 правителствени агенции в световен мащаб“. Създаден е инвестиционен фонд на стойност 200 милиона долара, който ще служи за подкрепа на НПО-тата и финансовите институции по целия свят, които се опитват да помогнат да малките предприятия да получат жизнено важен капитал.

Освен това Google ще помогне на малкия и среден бизнес като им предостави достъп до 340 милиона долара рекламни кредити, които „ще могат да се използват по всяко време до края на 2020 г.“ Рекламните бюджети често са първото нещо, което компаниите трябва да намалят по време на криза като тази, така че този ход от страна на компанията ще позволи на малките и средни предприятия да оцелеят и да продължат да достигат до потенциални клиенти.

Google Cloud също ще подкрепя академични институции и изследователи чрез даряване на кредити на стойност 20 милиона за услугите на Google Cloud. Тези кредити ще позволят на учените да използват компютърните възможности и инфраструктурата на Google за изучаване и машинно изследване на потенциални лечения и ваксини, създаване на статистика в реално време, проследяване на критични данни и откриване на нови начини за борба с COVID-19.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари