Когато преди десетина години Google разкри своите смарт очила, светът беше убеден, че съвсем скоро тази футуристична технология, позната им само от филмите, най-после ще стане реалност, която ще е достъпна до всички. За съжаление, действителността се оказа различна и с изключение на някои нишови сектори, очилата с добавена реалност така и не се превърнаха в мейнстрийм технология, а скорошното оттегляне от сцената на Magic Leap изглежда дойде просто като доказателство за това, че AR очилата, поне засега, така и няма да превърнат в „следващия голям хит“. Но ще трябва да почакаме и да видим какво ще ни поднесе бъдещето. През миналата седмица, стана ясно, че поредната компания, обещаваща да ни достави джеймбондовската технология в масов мащаб, вече е в историята.

The Globe and Mail предаде, че North, компания, създаваща стилно изглеждащите смарт очила Focals е придобита от Alphabet, технологичното обединение зад Google. Според медията, сумата, която ще плати Alphabet за канадския стартъп е $180 милиона.

North представи първата крайна версия на Focals преди две години и се готвеше да пусне на пазара Focals 2.0 още тази година, като тази версия беше рекламирана с далеч по-добър дисплей и оптимизирана минитюризация на технологията.

Според репортаж на Globe and Mail обаче, продажбите на първата версия на смарт очилата на компанията не са вървели въобще добре, като от отварянето на своите обекти в Ню Йорк и Торонто, North са продали едва 1000 бройки. Компанията започнала да свършва парите, които били вложени в нея и независимо от заемите, които е взела, нещата не се подобрили, което принуждава в крайна сметка нейните собственици да почнат да търсят купувач на North.

Репортажът на Globe and Mail твърди, че именно Alphabet ще е новият собственик на North, макар че както отбелязват от 9to5Google, по-скоро Google звучат като по-логичен нов собственик на компанията с оглед наличието на AR отдела, който те развиват.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари