Amazon анонсира достъпността на AWS IoT Device Defender

7
507

AWS добави още едно оръжие към арсенала на свързаните устройства в борба с IoT заплахите.

Amazon Web Services анонсира през тази седмица общата достъпност на напълно управляема услуга, която ще помогне за проверката и установяването на зловредна дейност, идваща от и към свързаните интелигентни машини. AWS IoT Device Defender, както е пълното име на услугата, наблюдава активността и настройките на устройствата с цел да се увери, че те се придържат към защитните стандарти и обичайна за тях дейност. При регистриране на подозрително поведение или отклонение от политиките за сигурност, услугата изпраща автоматично предупреждение към администриращия ги, който на свой ред ще може да разследва случая.

AWS анонсира за пръв път IoT Device Defender по време на re:Invent миналата година, когато представи и FreeRTOS, операционна система, насочена към IoT устройства, ползващи микроконтролери, заявявайки амбиции за лидерски позиции в света на Интернет на нещата.

От AWS, обясняват, че ползването на IoT Device Defender ще се таксува, както на месечна база, така и на покрито от защитата на услугата устройство.

Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
превод
превод
3 години

Amazon искат да се докопат до пълен контрол на всичките Ви IoT устройства под предлог, че се грижат за тяхната и Вашата безопасност. Че и пари ще Ви искат, за да им дадете пълен контрол над дома си… Това е точно толкова нагло, колкото да бутнеш баба си по стълбите и после да я попиташ за къде се е разбързала! Но съм уверен, че зад океана ще се намерят достатъчно iдиоти, които ще се хванат. Западняците са толкова тъпи, че и на гола кука кълват… 😉

zamundawoman
zamundawoman
Отговор на  превод
3 години

Щото отсам Океана сме по-малко идиоти и няма да накълвем повече…. Май не си ходил „зад океана“, ама там може да са всякакви, мо не и тъпи. Особено в сравнение с европейците.

превод
превод
Отговор на  zamundawoman
3 години

Уважаема госпожице, ако обитателите на Кравефермата Ви се струват високо интелигентни индивиди, причината е във Вас…

Радикален Капиталист
Радикален Капиталист
Отговор на  превод
3 години

А, тази “кравеферма” защо е по-успяла от нашата и бидейки “кравеферма” е първоизточник на почти целия технологичен прогрес и инвестирайки най-много в наука от която и да е държава?

_nib_
_nib_
Отговор на  Радикален Капиталист
3 години

щото е най-задлъжнялата нация.
я се поинтересувай за външнияъ им дълг.
само те могат да печатат кинти без покритие-ама на другите не дават.
МЪРШИ

Радикален Капиталист
Радикален Капиталист
Отговор на  превод
3 години

Ако са толкова тъпи защо са по-успели от теб?

По-успели?
По-успели?
Отговор на  Радикален Капиталист
3 години

Ами „по-успели“ са по същата причина, поради която раковите клетки „успяват“ да оцелеят в организма на болния и в крайна сметка да го убият. А именно – защото са паразитни образувания, които само смучат ресурси, а носят на околните единствено смърт и разрушение.