Amazon анонсира достъпността на AWS IoT Device Defender

7
467

AWS добави още едно оръжие към арсенала на свързаните устройства в борба с IoT заплахите.

Amazon Web Services анонсира през тази седмица общата достъпност на напълно управляема услуга, която ще помогне за проверката и установяването на зловредна дейност, идваща от и към свързаните интелигентни машини. AWS IoT Device Defender, както е пълното име на услугата, наблюдава активността и настройките на устройствата с цел да се увери, че те се придържат към защитните стандарти и обичайна за тях дейност. При регистриране на подозрително поведение или отклонение от политиките за сигурност, услугата изпраща автоматично предупреждение към администриращия ги, който на свой ред ще може да разследва случая.

AWS анонсира за пръв път IoT Device Defender по време на re:Invent миналата година, когато представи и FreeRTOS, операционна система, насочена към IoT устройства, ползващи микроконтролери, заявявайки амбиции за лидерски позиции в света на Интернет на нещата.

От AWS, обясняват, че ползването на IoT Device Defender ще се таксува, както на месечна база, така и на покрито от защитата на услугата устройство.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари