Amazon Web Services обяви тази седмица общата достъпност на Amazon Quantum Ledger Database, напълно управляема блокчейн услуга, която осигурява постоянен, криптографски защитен регистър за приложения, изискващи централизиран доверител.

Amazon Quantum Ledger Database (QLDB) беше представена по време на миналогодишното издание на re:Invennt заедно с Amazon Managed Blockchain, услуга, която позволява на ползващите я да създават напълно менажирани и адаптивни блокчейн мрежи на базата на технологии, като тази на Ethereum и HyperLedger.

Това, което отличава QLDB е централизирана услуга, позволяваща гъвкава персонализация, която компаниите могат да използват, за да поддържат един постоянен запис на транзакциите.

Макар и продукт от ново поколение, QLDB е сравнително лесна за установяване и управление, благодарение на връзката си с познатите днес БД продукти и модел, ориентиран към документната обработка, което позволява съхранението, както на структурирани, така и на неструктурирани данни, посочват Amazon.

Общата достъпност на услугата е важна крачка за Amazon, тъй като тя осигурява един достъпен начин за клиентите на компанията да изграждат блокчейни – основа на приложенията от следващото поколение, които се създават изключително в средата на облака, коментира за SiliconAngle анализаторът от Constellation Research Холгер Мюлер.

Amazon съобщават, че QLDB вече се използва от няколко компании, между които Accenture и Splunk.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари