Amazon анонсира публичната достъпност на Sumerian

0
304
Amazon предостави официалната първа версия на платформа, с чиято помощ създаването на съдържание за виртуална реалност ще е възможно даже и от хора, които не се занимават професионално с дизайн и програмиране.

Анонсирана по време на re:Invent през ноември миналата година, Amazon Sumerian ще помага за създаването на качествени проекти от областта на 3D, допълнената реалност и VR. С помощта на Sumerian, всеки, който има достъп до стандартен браузър, ще може да експериментира, а за целта Amazon предоставя широк набор от инструменти за това. Според компанията, даже и неспециалисти в областта на анимацията, дизайна и програмирането ще могат да създават VR, AR и 3D съдържание.

За целите на Sumerian е впрегната силата на много от другите проекти, разработени вече от Amazon, между които Amazon Lex, Polly, AWS Lambda, AWS IoT и Amazon DynamoDB.

Sumerian е съвместим с широк спектър от AR и VR системи, между които Oculus Rift, HTC Vive, HTC Vive Pro както и устройства с Android и iOS, които поддържат добавена реалност. Що се отнася до браузърите, то за да се използва Sumerian, те трябва да поддържат стандарти, като WebGL или WebVR.

Използването на платформата се предлага както безплатно (за сцени до 50 MB), така и срещу заплащане в зависимост от нуждите на създателя на съдържание. Повече за проекта може да научите тук и тук.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за