Amazon готви представянето на по-широка гама електронни устройства, твърдят анализатори

0
27

Водещи анализатори, разработчици и пазарни партньори на Amazon обявиха, че компанията планира да разшири спектъра на предлаганите от тях устройства отвъд електронните четци и таблетът Kindle Fire.

Според Демос Парнерос, президент на отдела за продажби за Северна Америка към Staples, който предлага Kindle Fire заяви, че Amazon планират представянето на пет или шест таблета. Те ще бъдат различни по размери, като ще има и 10-инчов модел. От компанията отказаха коментар по темата.

Според други анализатори растящата употреба на Fire, който Amazon пуснаха миналата есен, и пазаруването на потребителите чрез таблета, може да подтикнат компанията да почне предлагането на по-скъпи таблети и дори смартфони.

Наскоро от Amazon публикуваха на сайта на своя център за разработки и дизайн Lab126 свободни работни позиции в конкретни области, което е накарало анализатори от бранша да заключат, че компанията работи по нови устройства.

Lab126 разполагаше с малко повече от 500 служителя през септември, когато бе пуснат на пазара Fire, докато числото на служителите през този месец наброява 865 души. От Amazon отново отказаха да коментират, каквото и да е свързано с Lab126.

Ед Лийегрен, хардуерен разработчик, имащ опит в работата си в компании, като Apple и Nokia се присъедини през май 2011г. и зае позицията на мениджър на „Предстоящи разработки“ през април тази година.

Освен него, Amazon наеха Робърт Уилиамс и Брандън Уотсън, които преди да се присъединят към компанията бяха в мениджърският екип отговорен за разработката на Windows Phone.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари