Amazon забавя доставките на несъществени стоки в САЩ с до месец

1
259

Amazon в понеделник потвърди, че значително забавя доставките до САЩ на несъществени стоки, като част от усилията на компанията да доставя повече медицински консумативи до своите частни и корпоративни клиенти по време на пандемията COVID-19. Според информация от уеб сайта на компанията, доставката на някои от пратките, които съдържат продукти, които не са от първа необходимост, ще бъдат забавени с един месец.

Миналата седмица от онлайн рителърът заявиха, че поставят приоритет на доставките на стоки от първа необходимост в своите складове, за да могат клиентите да бъдат запасени и стоките доставяни по-бързо. Сред артикулите от първа необходимост влизат бебешки пелени, медицински консумативи, продукти за домакинството и дезинфекциращи средства. Доставките на всички останали артикули към момента са временно забранени.

Този ход трябва да помогне на най-голямата световна компания в електронната търговия да запази логистичните си канали по-малко задръстени. По този начин Amazon отговаря на огромния скок на търсенето на стоки от първа необходимост на милиони жители на САЩ, помолени да останат у дома, за да предотвратят разпространението на патогена.

„За да обслужваме нашите клиенти, като същевременно помагаме за гарантирането на безопасността на нашите клиенти и контрагенти, променихме стратегията за логистиката, транспорта и веригата за доставки, закупуването и операциите на трети страни с крайните ни клиенти, за да дадем приоритет на складирането и доставка на артикули, които са с по-висок приоритет за обществото. Това доведе до факта, че се налага голяма част от поръчките да бъдат доставяни с известно закъснение“, заяви говорител на Amazon в понеделник в съобщение за медиите.

От компанията съобщават, че най-много пратките си ще чакат клиентите от САЩ, които поръчват стоки като играчки и музикални инструменти, като клиентите от останалите страни по света, няма да имат толкова големи забавяния на доставките. Ройтерс през уикенда съобщи, че Amazon спира да приема всякакви поръчки за несъществени стоки във Франция и Италия – двете европейски държави, които отчитат най-висока засегнатост от COVID-19.

В САЩ Amazon също реагира на кризата, като повишава заплатите на работниците и почасовите си служители. Компанията също така въведе много нови мерки, за да запази складовите си служители и шофьорите в безопасност, като например нареди засилено почистване и дезинфектиране на всичките си сгради и съоръжения, както и отмени всякакви срещи на големи групи от хора.

Все пак някои складови служители се оплакват, че мерките на компанията все още не са достатъчни и призовават за предлагане на по-дълъг платен извънреден отпуск и повече защитни мерки за тези, които са принудени да останат на поста си по време на кризата.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари