Amazon започва предоставянето на квантови услуги

0
442

По време на събитието Invent 2019 мениджмънтът на платформата Amazon Web Services (AWS) обяви своята нова инициатива в областта на квантовите изчисления.Това е онлайн услугата Amazon Braket, създадена с помощта на учените от Калифорнийския технологичен институт и Лабораторията за квантови решения.

Докато Google, Microsoft, IBM и другите големи компании редовно съобщаваха за своите достижения в областта на квантовите компютри, AWS мълчеше. Това бе разбираемо, понеже компанията нямаше квантов отдел. Но ето, че току що Amazon Web Services анонсира Braket – собствената си онлайн услуга за квантови изчисления.

AWS няма квантов компютър, но е сключила договор с D-Wave, IonQ и Rigetti, и възнамерява да предлага техните квантови мощности като интернет услуги.

С помощта на Braket разработчиците могат да създават свои квантови алгоритми и базови приложения, които след това да тестват чрез AWS на квантовите компютри на нейните партньори.

TechCrunch счита, че от страна на Amazon това е хитър ход, понеже дава възможност на компанията да заеме свое място на този нов пазар, без да изразходва средства за изграждането на собствена квантова машина. А партньорите на Amazon ще получат значителен приток на клиенти. Разработчиците и програмистите също би трябвало да са доволни, понеже ще получат достъп до всички квантови инструменти чрез общ и единен интерфейс

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари