Amazon започна тестовете на нови роботи за работа в складовете

0
467

Съвсем скоро на работниците от складовете на Amazon ще започнат да помагат роботите Бърт и Ърни. Тези два робота са получили имената си от детското предаване „Улица Сезам“ и ще поемат работата на хората, която предизвиква най-много травми. Компанията на Джеф Безос специално подчертава, че с работните места проблеми няма да има и дава за пример, че от 2012 година, когато е започнала роботизацията на складовете, броят на работните места се е увеличил с над един милион.

През месец май тази година Amazon обяви намеренията си към 2025 година да намали броя на трудовите злополуки в своите складове с 50%. За тази цел още тази година Безос ще инвестира в безопасността на труда над $300 милиона. От тази сума ще бъдат заделени необходимите средства за роботите.

Въпросът остава спорен, понеже миналата година изданието Reveal съобщи, че през изтеклите пет години роботизацията не само не е намалила броя на опасните фактори, но в складовете на Amazon броят на трудовите злополуки е достигнал рекордните 14 хиляди сериозни наранявания. Това е с 33% повече в сравнение с 2016 година.

В началото на седмицата Amazon съобщи в своя корпоративен блог, че вече тества четири робота, които се използват в помещенията за окомплектоване на пратките. Компания допълва, че тези роботи не икономисват време, аз само увеличават безопасността на труда.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари