Amazon измисли нов начин да шпионира потребителите на Echo

0
41

Големите интернет компании отдавна вече не са по петите единствено на интернет следите, които оставяте в киберпространството. Къде ходите, какво правите, какво говорите, какво гледате, какво ядете, какво обичате и какво мразите, какви физически и емоционални болежки имате. Това обаче не им стига. Amazon представи нов начин да научава повече за потребителите си с анонса на Amazon Echo Look, гласово контролирана интернет камера, насочена към любителите на модата. Технологията без съмнение ще привлече вниманието и на хората, следящи навлизането на изкуствения интелект и зависимостта от роботите, без съмнение. Освен, че потребителите ще могат с една гласова команда да се снимат и да качат видео или снимка на себе си в любимата си дреха, те могат да се възползват и от дизайнерския вкус на Alexa, изкуственият интелект зад Echo и технологията за компютърна визия на Echo Look. Направените снимки и видео се качват автоматично в облака на Amazon и остават там, докато собственика на устройството не ги изтрие лично.

От Amazon уверяват, че устройството е защитено от хакерски посегателства, тъй като ползва същите защити, които стоят пред AWS. Колко може да е защитено едно свързано с интернет устройство в днешния свят е дълга тема. Фактът, че хора, като Марк Зукърбърг, който знае немалко за състоянието на технологиите, използва традиционен метод като лепенка на камерата си, за да се пази от нежелани погледи, вероятно говори достатъчно.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари