Amazon и General Motors ще инвестират от $1 до $ 2 милиарда в електромобилите на Rivian

6
640

Изданията Reuters и Bloomberg едновременно съобщиха, че компаниите Amazon и General Motors възнамеряват да инвестират голяма сума в компанията Rivian, която неотдавна представи електрическия пикап Rivian R1T и електрическия кросоувър Rivian R1S.

Според тази информация, става дума за сума от $1 до $2 милиарда, като по този начин Amazon и General Motors ще получат миноритарния пакет акции на Rivian. Днес преговорите относно сделката продължават и се очаква резултатите да бъдат обявени още в края на този месец. И трите компании засега отказват да коментират тази информация, без да потвърждават или отричат възможността за подобна сделка.

Amazon и General Motors ще имат полза от технологиите и от готовата продукция на компанията Rivian, която от своя страна ще получи парични средства за разработването на нови модели електромобили и за оптимизацията на своите поточни линии. Едновременно с това стана ясно, че General Motors планира да създаде изцяло електрическа версия на пикапа GMC Sierra и да представи на пазара няколко кросоувъра.

Да си припомним, че Rivian R1T и Rivian R1S използват една и съща платформа с четири електродвигателя, осигуряващи пълно задвижване. Предлагат се модели с различен капацитет на акумулаторните блокове и пробег от 370 до 640 километра.

Цената на електрическия кросоувър Rivian R1S започва от $72 400, а на електрическия пикап Rivian R1T — от $69 000. Продажбите са обявени за края на тази година.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
2 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
5 Автори на коментарите
FireМирославAlexaджфдсжАз-Съм Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Аз-Съм
Аз-Съм

Като се метне поредния самоубиец от тераса ще влезе вътре през това стъкло 🙂

Мирослав
Мирослав

Друго си е руският джуган, нали!?
С него се „мятат“ направо в реките.

джфдсж
джфдсж

kak измисли такъв коментар 🙂

Alexa
Alexa

По добре да не инвестират в нищо.

Peĸopднитe 7 милиoнa aмepиĸaнци изocтaвaт c 90 дни или пoвeчe пo внocĸитe cи зa aвтoмoбил, пoĸaзвaт oфициaлни дaнни.

Taĸъв бpoй нe e дocтигнa и пo вpeмe нa финaнcoвaтa ĸpизa, пишe Тhе Wаѕhіngtоn Роѕt.

Мирослав
Мирослав

Никога не съм харесвал американските пикапи, но този ми допада. Въпреки това не бих дал 70 000 $. Ще чакам автомобили задвижвани от слънчева енергия.

Fire
Fire

Чудесно стой на сянка и чакай автомобилите със слънчево задвижване… 🙂