Amazon и Hachette приключиха враждата за е-книгите

0
24

Amazon и Hachette обявиха, че най-сетне са постигнали споразумение относно техния продължителен спор за издаването и продажбите на е-книги.

Двете компании са подписали нов договор за сътрудничество за период от няколко години, който ще влезе в сила от началото на 2015 г.

Компаниите отказват да разкрият подробности около съдържанието на споразумението, но Hachette вече ще има правото да определя цените на е-книгите, които беше един от най-спорните въпроси до момента.

„Това е чудесна новина за писателите и новото споразумение ще бъде от полза за тях“, казва изпълнителният директор на Hachette Майкъл Пиеч.

„Освен това то ни дава огромна пазарна възможност на базата на сътрудничеството с един от нашите най-важни партньори в областта на продажбите на книги“.

От централата на Amazon също изтъкнаха, че новото споразумение ще бъде от полза най-вече за творците и читателите.

Ябълката на раздора между Amazon и Hachette бе свързана с ценовата политика като Amazon искаше е-книгите да са по-евтини, а процентът от приходите от техните продажби – по-висок. Когато двете компании първоначално не успяха да се споразумеят, Amazon започна да отказва да зарежда с книги на Hachettе, да забавя доставките им и да насърчава потребителите си да търсят други издатели.

Това е поредният успешен опит за приключване на търговските конфликти на Amazon, след като наскоро компанията вече сключи подобно споразумение със Simon & Schuster, както и с развлекателния гигант Disney.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари