Amazon: Купете CD и получавате дигиталния албум безплатно

1
24

Малко са хората, които нямат музика, записана в компютърното си устройство, а си пускат музикални компактдискове всеки път щом им се дослуша нещо. CD-тата обаче упорито се борят за оцеляване под натиска на дигиталната музика. Изглежда все още има достатъчно хора, които купуват албумите на любимите си изпълнители върху физически носител. Явно от Amazon са на същото мнение, тъй като наскоро представиха услуга свързана именно с покупката на CD-та.

Услугата се нарича AutoRip и позволява на всеки клиент на Amazon, който някога си е купил CD от сайта, да получи дигиталната версия на същото CD напълно безплатно. Това разбира се важи и за продажбите на дискове занапред. Отсега нататък, всеки купил си музикален албум автоматично ще получи дигиталната му версия, която ще се появи в онлайн услугата Cloud Player. Потребителите ще могат да слушат песните или директно от облака или след като ги свалят на компютъра или на мобилното си устройство.

На този етап обаче услугата е доста ограничена. На първо място, за момента тя е достъпна само в САЩ. Освен това, засега важи само за 50 хиляди албума. Проблемът е, че дори да сключат договори с всички големи музикални компании, те не могат да осигурят достъп до отделни песни, върху които същите тези компании нямат права. Въпреки това Amazon се гордеят с новата си услуга, за която твърдят, че няма аналог в света.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари