Amazon към клиентите си: Kindle Paperwhite не е идеален

0
262

Може би най-вълнуващата нова черта на Kindle Paperwhite е вградената подсветка, която позволява на потребителя да чете на тъмно, като същевременно пази здравето на очите му. Тази опция липсваше в предишните версии на електронния четец на Amazon, а фирмата продължава да следва своя бизнес план, т.е. не залага на печалбa от продажбата на хардуера си. Amazon желае да види четците и таблетите си на пазара на всяка цена, а очаква доходите си от продажбата на дигиталните си продукти.

Изглежда Amazon следва и друга политика: прозрачност пред потенциалните си (и установените си) клиенти. Компанията изпревари евентуални оплаквания, като разкри някои слабости в новия Kindle Paperwhite. Вградената подсветка, за която стана въпрос, не е перфектна, каза Amazon. Компанията обясни, че осветяването може да бъде неравномерно при определени светлинни условия. Неравномерността се изразява при полетата на страниците, където няма текст.

Освен това, устройството има по-малко памет, едва 2GB в сравнение с предишните модели, които имаха по 4GB. Освен това липсва и възможността за аудио или text-to-speech, които според Amazon не са използвани, за да може Paperwhite да бъде по-лек и тънък.

Разбира се, ако разгледате страниците на продуктите, сами ще видите разликите между моделите, но компанията държи да е кристално ясна по отношение на промените в Kindle Paperwhite спрямо миналите версии.

Ето и пълното изявление на Amazon:

Kindle Paperwhite е най-добрият ни Kindle досега, но има определени ограничения и промени от предните поколения, за които искаме да знаете. Kindle Paperwhite няма аудио или Text-to-Speech. Това прави устройството по-малко и по-тънко, отколкото би било иначе. Аудио и подобрен енджин на Text-to-Speech са поддържани от Kindle Fire and Kindle Fire HD.

Под определени светлинни условия, осветяването на дъното на екрана от вграденото осветление може да не е идеално равномерно. Вижте примери на това как екранът изглежда при различни светлинни условия. Тези вариации са нормални и се срещат най-вече в полетата на страниците, където няма текст. Осветяването обаче е по-равномерно от създаденото такова от лампа за четене или калъф с лампичка. Контрастът, резолюцията и осветяването на дисплея на Paperwhite е значителна крачка напред в сравнение с предното ни поколение.

Kindle Paperwhite има 2GB памет. Някои предишни модели на Kindle имаха 4GB. 2GB Ви позволяват да съхранявате 1100 книги във вътрешната памет на устройството си. В допълнение към това, цялата Ви Kindle библиотека е съхранявана в облака на Amazon и можете лесно да местите книгите си от облака на устройството си.“

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари