Amazon може да въведе услуга по сглобяване на поръчаните мебели

1
213

Гигантът в електронната търговия Amazon обмисля въвеждането на нова услуга, която би накарала шофьорите не само да доставят, но и да сглобяват мебелите, поръчани от клиентите, според информация от Bloomberg. Услугата има за цел да помогне на Amazon да се конкурира с Wayfair и магазините като Home Depot, Lowes и Best Buy, които имат значителни търговски предимства в това отношение.

От Bloomberg казват, че Amazon планира първоначално да въведе услугата във Вирджиния и поне на още два пазара. Тя реално е предназначена да се справи с една от най-големите неприятности при закупуването на обзавеждане на домовете изцяло онлайн: получаването на гигантски пакети, пълни с дъски и парчета, които след това потребителя трябва да сглоби, стига да има необходимите време, ентусиазъм и умения, а опитът с Lego конструктори е предимство.

Wayfair и повечето други компании в мебелния бизнес в САЩ вече предлагат услуга за сглобяване на мебелите срещу допълнително заплащане. Amazon обаче е подложена на обществен контрол за отношението си към служителите и шофьорите, а неотдавнашен доклад на изданието Motherboard разказваше как доставчиците са принудени да използват най-различни подръчни средства – от бутилки до чаши от McDonald’s за малка нужда, тъй като времето на превоза им се следи изключително строго и най-малкото забавяне може да доведе до финансови санкции.

В презентацията Bloomberg са видели, че новата услуга изисква от шофьорите на Amazon да доставят продукта, да премахнат всички опаковки и да го сглобят. От решаващо значение би било също така водачите да вземат продукта обратно, ако клиентът не е бил напълно доволен, което добавя допълнителен труд и потенциални рискове по време на пандемията към и без това трудната работа.

1 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари