Amazon най-сетне се разделя с Oracle

1
1860
Amazon са преместили 75 петабайта вътрешни данни от Oracle към сървъри на AWS.

Отделът за облачни изчисления на Amazon AWS обяви, че е решил да използва собствените си бази данни вместо Oracle и компанията окончателно е преместила и последния си информационен масив, съхраняват на сървъри на Oracle.

AWS успя да премести 75 петабайта вътрешни данни, съхранявани в почти 7500 бази данни на Oracle, към собствената си облачна услуга.

В публикация в блога Джеф Бар обясни, че миграцията на данни е завършена след няколко години работа, казвайки:

„Днес бих искал да ви разкажа за дългите вътрешни усилия за миграцията на базите ни данни от такъв тип, които отнеха няколко години работа. През тях разбрахме, че прекарваме твърде много време за управление и структуриране на хиляди наследени бази данни в Oracle. Вместо да се съсредоточат върху диференцираната работа с висока полезност, нашите системни администратори на бази данни (DBA) прекараха много време, просто задържайки тяхната работоспособност, докато количеството съхранявани данни непрекъснато растеше главоломно.

Определено мога да определя изминалите години на работа с Oracle като неефективно и сложно пилеене на ресурси и хардуер, човешки труд и хардуер, както и много други загуби и пропуснати ползи, причинени от възникнали проблеми от отдалеченото съхраняване и обработване на вътрешните ни бази данни. „

Въпреки че по-голямата част от бизнеса на Amazon отдавна премести базите си данни на собствената платформа AWS, една част от тях, най-вече на приложения от трети страни, тясно обвързана с Oracle, не беше мигрирана.

Базите данни в AWS

Amazon работеше по мигрирането на базите данни, съхранявани в Oracle през последните няколко години, но поради мащаба на проектите на компанията, това беше трудна и отнемаща време и ресурс задача.

Над 100 потребителски услуги бяха преместени в базите данни на AWS, включително много инструменти, насочени към крайните клиенти, като Alexa, Amazon Prime, Twitch и други. AWS също премести редица свои вътрешни инструменти като AdTech, външните плащания на системата за изпълнение и поръчки към собствените си бази данни.

Всеки екип от компанията премести базата данни на Oracle в услуга на база данни AWS като Amazon DynamoDB, Amazon Aurora, Amazon Relational Database Service (RDS) и Amazon Redshift. Компанията също така разкри, че на всяка група е разрешено да избере услугата, която иска, въз основа на собствените си индивидуални нужди и изисквания.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари