fbpx
7.8 C
София

Amazon обяви безплатната услуга Whispercast за Kindle

Най-четени

Amazon пусна Whispercast за Kindle – нова система за електронните книги (скоро и за приложения) – за училища и бизнеси. Системата цели да позволи заглавия от Kindle да бъдат купувани и споделяни между учениците или служителите, както и да добави възможността за дистанционно управление на пароли на устройствата, настройките за безжичния интернет и това какво да се купува. Междувременно Amazon казва, че Whispercast за Kindle ще може скоро да се използва на същия принцип и с приложенията на Kindle Fire.

Amazon се радва да предложи на бизнесите една полезна за тях опция в новата система: съвместимостта с дигитални документи, дори и те да не са електронни книги, закупени от онлайн магазина на Amazon. PDF и други формати ще могат да бъдат споделяни между служителите и системата ще работи както със закупените от компанията Kindle-и, така и с Kindle-ите и Kindle приложенията на собствените устройства на потребителите.

“Днес ние обявяваме Whispercast, безплатна система, с която се борави лесно, за училищата и бизнес администраторите, за да могат централизирано да управляват хиляди Kindle-и и да снабдяват потребителите си с Kindle книги и собствени документи по безжичен път”, коментира новата система Дейв Лимп, вицепрезидент на Kindle. “Освен това, организациите могат да направят програма тип “донеси собствено устройство” в училище или на работа, използвайки личните Kindle и Kindle Fire на хората, както и други таблети, които използват безплатните Kindle приложения за четене и получаване на съдържание.”

Системата ще работи със съответните Kindle приложения на Amazon за iOS, Android, Mac и Windows. Индивидуалните потребители могат да се включат в групи – например класове или випуски в училище или екипи във фирмите – където съдържанието е ограничено за определената група.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини