Amazon официално разкри финансовите си постъпления за третото тримесечие на 2018 г. Компанията е отчела 56.6 млрд. долара продажби и може да се похвали с 2.9 млрд. приходи за този период. Анализаторите посочват, че това е сериозен ръст спрямо цифрите от Q3 на 2017 г.

„Отборът свърши фантастична работа в създаването на иновации за клиентите“, сподели Джеф Безос – изпълнителен директор на Amazon.

В хода на последните три месеца компанията пусна на пазара редица нови продукти. Експертите сочат, че именно по тази причина цифрите са се повишили спрямо преди 12 месеца.

“Amazon Business сега вече има 10 млрд. долара годишни продажби и обслужва милиони хора по цял свят. Достигаме до 8 държави“, допълни Безос.

За третото тримесечие на настоящата година Amazon представи на пазара нова серия Echo продукти. Включително Echo Show, Dot и Echo Plus. Освен това феновете бяха зарадвани от нов Fire HD 8 таблет и подобрен Kindle Paperwhite. Prime Video пък се сдоби с нови предавания, а потребителите в Съединените щати можеха да се сдобият и с Prime Book Box.

От Amazon изявиха очаквания, че в последното тримесечие на 2018 г. продажбите ще донесат между 66.5 млн. и 72.5 млн. долара. По този начин компанията ще отчете ръст от между 10 и 20 процента спрямо Q4 на 2017 г. Печалбата на Amazon за последната част от годината пък се смята, че ще е между 2.1 млрд. (както беше преди 12 месеца) и 3.6 млрд. долара.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Анатоли
Анатоли

Печалба и приходи са две мнооого различни неща. Може да си оправите заглавието 🙂

Радикален капиталист
Радикален капиталист

С приход от 56.6 млрд, има печалба от 2.9 млрд. за три месеца.