fbpx
-0.3 C
София

Amazon отварят Appstore в Европа

Най-четени

Това лято магазинът за приложения на Amazon познат като Appstore ще бъде достъпен за европейските потребители. Европа ще е първото място извън Съединените щати, от което ще можем да си купуваме продуктите на компанията. Все още не се знае официалната дата на откриване на магазина, но, според запознати, Amazon започват да приемат приложения от разработчици още следващата седмица.

Подобно на App Store или Google Play Appstore позволява на потребителите да теглят приложения директно от телефоните или таблетите си, при условие, че и двата типа устройства работят с Android. Приложенията в Appstore би трябвало да са съвместими с повечето мобилни джаджи с Android, които се предлагат в европейските страни.

Дали обаче пускането на Appstore в Европа не сигнализира друго дългоочаквано събитие, а именно представянето на таблета Kindle Fire? Вече сме обсъждали този въпрос, но всичката информация, която имаме за него, се основава единствено и само на слухове и непотвърдени от Amazon данни. Като се има предвид, че продажбите на Fire започнаха да намаляват в Щатите обаче изглежда логично компанията да е решила да увеличи пазара му.

В момента Amazon имат шест сайта базирани в Европа – във Великобритания, Германия, Франция, Австрия, Италия и Испания. Многобройните потребители от тези шест страни имат потенциала да увеличат продажбите на Fire ако той действително бъде представен заедно с магазина за приложения. Що се отнася до самия Appstore той функционира от март 2011 година – около осем месеца преди анонсирането на Kindle Fire.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини