Днес Amazon официално ще отвори и третия си физически магазин. Той ще бъде в Сан Франциско, Съединените щати и ще позволява на клиентите да пазаруват без да е необходимо накрая да се сблъскват с опашки и касиери.

Магазинът, подобно на предходните два, ще предлага предимно храни и напитки. От Amazon пък ще опитват да рекламират най-вече собствената си линия сандвичи, салати и основни ястия.

Любопитното обаче е, че накрая, вместо да чакат реда си на опашка, клиентите ще могат да платят на поставените за целта машини и да напуснат магазина. В основата на техологията са камерите и сензорите, разположени из магазина. Те ще следят движенията и взетите от клиента продукти, а в основата на процеса е и приложението Amazon Go.

Мотото на магазина е „Добра храна бързо“, а апликацията дори следи колко време сте прекарали в техния магазин.

„Колко претъпкан е един магазин вече не е ориентир за това колко време ще ви трябва да се оправите вътре“, споделя Дилип Кумар – вицепрезидент на Amazon Go.

Магазинът ще бъде снабден и с микровълнови за клиентите, които желаят да затоплят своите храни. Фокусът обаче ще бъде предимно върху свежите храни.

Физически магазини на Amazon има още в Сиатъл и Ню Йорк.

10
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
5 Отговори на коментарите
6 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
пипи
пипи

Да направят един и у Перник

Нации
Нации

Това е много добре, развиваме се и войната с маргинализираните маси е в пълна сила. Да имаше и начин кал да впрегнем неграмотните лумпени в нещо полезно…

Zenon
Zenon

Скоро и Земя без хора…

MakuluLinux
MakuluLinux

Kрайно време е…

bluewater
bluewater

Поръчано от хладилника, доставено с дрон, произведено от робот … има нещо излишно в картинката и това ми се струва са хората.

115
115

От новината следва, че причината за опашките са касиерите. Дали пък сега опашките няма да са пред машините за маркиране и плащане…

Нации
Нации

Няма такива машини, вече работят тестово такива магазини, няма никакви чекирания, които да налагат опашка. Просто свободно си излизаш от магазина и всичко ти е извадено от лартата, свързана с Амазон акаунта. Не плащаш на терминал. Между другото е крайно време да престанете да разсъждавате като Българи, защо кръгозора ви е доста тесничък и Байганьовски и ви се смее цял свят, обиколи и ще видиш. Гледай “Терминалът”.

115
115

Поне според статията
„Любопитното обаче е, че накрая, вместо да чакат реда си на опашка, клиентите ще могат да платят на поставените за целта машини и да напуснат магазина.“

Между другото – защо такива магазини не са масови? И не ми обяснявай, че технологията е нова, защото всичко това е отдавна измислено.

Нации
Нации

Ти колко такива отвори? Нали е лесно?

MakuluLinux
MakuluLinux

Tакова животно нема…друго си е да се изнервиш до краен предел докато чакаш да платиш.Тва,ако го вкарат тука,тия лумпени няма да знаят от къде да излезат jajaaja