Amazon отчетоха 70%-ов ръст в продажбите на електронни книги

0
20

Amazon имат политиката да не разкриват данни за продажбите на хардуера си. Ето защо никога не знаем колко точно електронни четци или таблети Kindle са продали. Наскоро обаче те намекнаха, че бизнесът им с електронни книги вече им е донесъл няколко милиона. Продажбите на е-книги са се увеличили с цели 70% спрямо миналата година.

Това е съществен ръст особено за категория продукти, които съществуват вече от пет години насам. Ръстът доказва, че все повече и повече хора избират електронните книги пред печатните. Допълнително доказателство е фактът, че през декември 2012 година Amazon са отчели най-ниския ръст в продажбите на физически книги от 17 години насам – едва 5%. За съжаление, това са най-конкретните данни, които от компанията пожелаха да разкрият за един от най-успешните си бизнеси.

Междувременно, въпреки добрите продажби на електронни книги, Amazon завършиха четвъртото тримесечие на фискалната 2012 година с по-слаби резултати от очакваните. Според анализаторите, една от причините е фактът, че компанията си позволи период, в който количествата електронни четци Kindle Paperwhite бяха почти изчерпани. Ниски са били и продажбите на телевизори, MP3 плейъри и цифрови камери.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари