Amazon работят по нов продукт от серията Echo, който да се конкурира със смарт колонките на Sonos и Apple, предава Bloomberg.

Още с излизането си на пазара преди четири години, устройствата Echo и дигиталният асистент Alexa се превърнаха в истински хит, като устройствата са предпочитани от своя клас в Щатите. Основните им конкуренти, като Apple например, не се справят особено добре (което принуди компанията да намали наскоро цената на HomePod), докато Google излязоха съвсем наскоро със свой собствен отговор на Echo и е рано все още да се борят с доминацията на Amazon на пазара на смарт колонки. Разработван от Lab126, изследователското звено в Amazon, новият Echo би трябвало да се появи още следващата година. Основен акцент в подобренията към него ще е далеч по-високото качество на звук, който ще доставя. Новинарската агенция припомня, че Amazon са се опитали вече да подобрят качеството му с доставянето на допълнителен суббуфер, който да бъде свързван с HiFi уредба. Заедно с подобрението на Echo, Amazon планира и сериозна инвестиция в своята собствена музикална услуга, твърди изданието.

Освен това, Bloomberg пишат и за Vesta, тайният проект на същата лаборатория за иновации на Amazon, за който компанията упорито мълчи досега. Източници на медията посочват, че Vesta ще се придвижва с помощта на колелца и ще може да бъде контролиран чрез Alexa. Компанията е имала намерение да представи Vesta още тази година, но по някаква причина това не се е случило. Amazon обаче са впрегнали инженерните си възможности, привличайки през годината инженери от други отдели в компанията, за да подпомогнат напредъка по Vesta.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за