Amazon показа новите си роботи за автоматизация на складовата работа

0
588

На 4 юни започна първата конференция Amazon re:MARS, посветена на изкуствения интелект, машинното обучение, роботехниката и космоса. По време на събитието Amazon представи най-новите си разработки в областта на роботехниката.

Вицепрезидентът на Amazon Брад Портър демонстрира два нови робота, създадени от компанията и предназначени за ускоряване на роботизацията в центровете за обслужване на клиенти. Единия от тях е подобреният модел Xanthus, който е един от основните роботи на компанията, използвани след купуването на Kiva Systems през 2012 година.

Ключовата особеност на този робот е неговата модулност. Използваната универсална платформа дава възможност на специалистите да разработват специализирана техника за различните складови операции. Вицепрезидентът на Amazon каза още, че тази седмица ще бъдат представени и роботите Xanthus Sort Bot и Xanthus Tote Move, които могат да пренасят, сортират и подреждат стоките.

Другото ново устройство от подобен тип, представено на събитието, е роботизираната система Pegasus. Тези роботи са предназначени за сортиране и пренасяне на пакетите със стоки. Роботите Pegasus покриват големите площи с най-различни стелажи. Към днешен ден се използват 800 робота Pegasus в няколко склада на Amazon.

Неотдавна Amazon съобщи, че вече използва над 100 000 роботизирани системи в 25 центъра за обслужване, изградени в цялата територия на САЩ. А сега компанията заяви, че техният брой е вече 200 000.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари