Amazon предизвиква Microsoft с Amazon ML

0
11

Възможността за обработка и анализ на огромни Big Data масиви от неструктурирани данни и извличането на максимална полза от тях с помощта на съвременните технологии за обработка и изчисление предлагат на бизнесите значителни ползи, които им позволяват оптимизиране на дейностите, извличане на максимални ползи и монетизиране на усилията им по един лесен и достъпен начин с помощта на платформи и услуги, предоставяни от големи технологични компании като Microsoft и IBM.

Amazon не смятат да изостават на сцената на обработката на Big Data масиви и машинното обучение, представяйки тези дни Amazon Machine Learning (Amazon ML), конкурирайки платформи като Azure ML, предоставяна от страна на Microsoft. Amazon Machine Learning представлява облачно-базирана услуга, насочена към разработчици, която улеснява значително интеграцията на процеса по прилагане на възможностите за машинно обучение в приложенията, предоставяни от бизнес платформите, като премахва изискването за заучаването на сложни алгоритми за изпълнение на изчисленията. Това споделя Джеф Бар на страниците на блога на Amazon Web Services (AWS). Разработчиците ще получат възможността да изградят и настроят прецизно предиктивни модели с помощта на големи информационни масиви, а след това да използват Amazon ML, за да получат в резултат предвиждания и анализ, изградени на основата на наличните данни. „Може да се възползвате от възможностите на машинното обучение даже и да нямате академична степен по статистика или желанието да настроите и поддържате своя собствена инфраструктура за съхранение и обработка на данни“, пише Бар. 

Заедно с анонса на Amazon ML, компанията анонсира появата и на Elastic File System (EFS), предназначена за AWS. Услугата, която ще направи премиерата си по-късно тази година служи за осигуряването на множество виртуални сървъри, работещи в средата на Amazon’s Elastic Compute Cloud (EC2) с достъп до една централизирана файлова система за управление.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за