Amazon предлага отстъпка от $10 за достъп до историята на браузъра

2
242

Компанията Amazon стартира специална акция за потребителите в рамките на която предлага отстъпка от $10 в своите магазини. Отстъпката се дава, ако потребителят даде достъп до историята на своя браузър.

За участие в акцията е необходимо в уеб браузъра да бъде добавен помощника Amazon Assistant – инструментът за сравнение цените на Amazon с цените на другите интернет магазини.

За нормалната работа на помощника Amazon Assistant е необходим достъп до уеб активността на потребителите, включително линковете и съдържанието на посещаваните страници. Компанията подчертава, че тези данни са необходими за подобряването на нейните услуги и продукти. Reuters напомни на всички, че тези данни могат да се използват и за други цели.

„Тези данни най-често се използват за трениране на компютърните модели с машинно обучение, които подобряват таргетирането на рекламите“ – каза Бенет Сафърс, технолог от Фондация Електронни граници. „В САЩ няма никакви ограничения за използването на тези данни“.

Според данните от статистиките на уеб браузърите Google Chrome и Mozilla Firefox, помощникът Amazon Assistant се използва от над 7 милиона клиенти.

Amazon не обяснява точно как ще бъде използвана тази информация. Компанията уверява всички, че най-сериозно се отнася към конфиденциалността на потребителите. Amazon подчертава, че историята на браузъра може да се следи само при инсталиран Amazon Assistant.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
жик-так
жик-так

е аз си го инсталирах, взех си £10 с поръчката и го изтрих.. дано не са оставили някакъв остатъчен код…

TNT
TNT

много ефтино са се продали тия 7 милиона идиота.