fbpx
2.4 C
София

Amazon представи онлайн услугата AWS Backup за създаване на резервни копия

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.
Amazon анонсира централизираната онлайн услуга AWS Backup за създаване на резервни копия. Компанията рекламира предложението като по-бързо и по-лесно осигуряване на резервни копия за всички. Архивирано може да се осъществява както автоматично на определени периоди от време, така и еднократно за отделни файлове и папки.

AWS Backup може да съхранява и архивира файловете на няколко онлайн услуги, включително DynamoDB, Elastic Block Store (EBS), Elastic File System (EFS), Relational Database Service (RDS) и AWS Storage Gateway. В бъде ще бъдат добавени и други подобни услуги. А чрез портала AWS Storage Gateway могат да се правят архиви на локалните системи – тоест, на обикновените персонални и работни компютри.

Резервните копия се съхраняват в хостинга S3, като най-старите архиви могат да се преместят в дълготрайното хранилище Amazon Glacier, което е значително по-евтино от S3. Появи се вътрешна информация, че файловете там се записват на стримери с магнитни ленти, но това едва ли е вярно.

Amazon обръща внимание, че това не е просто техническа онлайн услуга, а „готова стратегия за създаване на резервни копия на ниво предприятия„. Предлага се ежедневна, ежеседмична и ежемесечна стратегия за правене на архиви. Цената е същата, като за съхранението на обикновените архиви на AWS.

AWS Backup позволява автоматизиране на резервното копиране и неговото централизирано управление. От централния програмен прозорец се създават плановете за правене на архиви на базата на различни политики. Оттам се осъществява и мониторингът за текущото състояние на резервните копия, търсенето и възстановяването на архивите. Това е една отлична възможност за предприятията, даваща възможност за автоматизирано архивиране на данните, което може да се наблюдава и управлява отдалечено навсякъде, където има интернет.

Всеки план включва едно или няколко правила. Там се указват и разписанието за осъществяване на резервното копиране, след колко време да се повтори архивирането и кога да бъде направено. Файловете за архивиране се задават явно или чрез политики или тагове. Правилата могат да указват нивата на съхранение на архивите, както и срока на действие на най-старите резервни копия.

Всички архиви се групират в хранилища, всяко от което се криптира с KMS ключ и Amazon няма достъп до информацията.

Цените за използване на хранилището S3 за Европа са следните:

Стандартно S3:

  • Първите 50 TB на месец – $0,024 за 1 GB
  • Следващите 450 TB на месец – $0,023 за 1 GB
  • Над 500 TB в месец – $0,022 за 1 GB

 

  • Хранилище S3 Standard-IA, достъпът до което не е чест – $0,0131 на месец
  • S3 One Zone-IA – $0,01408 за 1 GB
  • Хранилище Amazon S3 Glacier – $0,0045 за 1 GB

Amazon S3 може да се използва и безплатно. След регистрация, клиентите на AWS получават 5GB хранилище Amazon S3 от клас S3 Standard, осигуряващо 20 000 заявки GET и 2000 заявки PUT, както и 15 GB изходящ трафик в продължение на една година.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини