Amazon обнови през тази седмица линията си от интелигентни продукти за дома, представяйки роботче с Alexa, смарт дисплей, интелигентен термостат и др.

Роботът носи името Astro и представлява двуколесна структура с дисплей, камера и микрофони в горния си край, както и специален транспортен кош. Освен, че предоставя всички стандартни услуги, доставяни от интелигентния дигитален помощник Alexa, той има вграден термостат, може да се движи автономно в дома, а когато засече, че батерията му е в критични граници, сам отива към зареждащата станция. Ако собственикът на Astro не е сигурен например, дали е изключил готварската печка, с помощта на специално приложение, може да накара роботът да се придвижи до съответния уред и чрез камерата, която е вградена в дисплея му, потребителят да види сам. Astro разполага с детектор за дим, както и за въглероден оксид и е свързан с Ring, услугата за регистриране на необичайни събития. С помощта на услугата, собственикът на робота може да го инструктира да патрулира в границите на дома в определен интервал от време, да изпраща видео, снимки и звук. Самите Amazon са помислили внимателно над дизайна на робота, който да се понрави на всеки клиент.

„По време на разработката, ние осъзнахме, че да дадем самоличност на Astro ще направи честите взаимодействия с него по-приятни. Използвахме отзивите на стотици наши тестъри, черпихме вдъхновение от филми, телевизията, игри и принципите в анимацията, за да създадем личност, която да прави Astro уникален“, пише Чарли Тритчър в анонса на Astro. Благодарение на разработената специално за робота технология за компютърна визия с името visual ID, Astro разпознава отделните членове на домакинството и техните имена. Бордовият компютър, спомагащ за движението на Astro е задвижван от процесор на Qualcomm, като роботчето може да получава и нови функционалности, благодарение на USB-C порт. Цената му е $1000.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари