fbpx
9.3 C
София

Amazon представи собствена версия на Wi-Fi

Най-четени

Amazon представи собствена система за безжична мрежа в опит да направи свързването на множеството потребителски смарт устройства по-лесно от всякога.

Amazon Sidewalk е нов мрежов протокол с изключително ниска консумация на енергия, който използва честотата от 900 MHz, за да позволи на устройствата във вашия дом да комуникират по между си.

Компанията казва, че Sidewalk дори ще може да се използва извън пределите на дома, като част от функциите му ще бъдат да подкрепи растежа на концепцията Интернет на нещата (IoT).

В това определено има логика, тъй като честотата от 900 MHz е ниска, което ще рече че новата технология ще има голям обхват. Много потребители също изразяват своите притеснения, че високите честоти на съществуващите безжични WiFi мрежи (2.4 и 5.0 GHz, а скоро дори 6 GHz) могат да имат неблагоприятни последици върху здравето, но тези страхове са неоснователни.

В името на свързаността

„Хората дори не осъзнават, че не само те са свързани – всичко около нас е свързано. От светлините във вашия двор, до устройствата, които контролират светофарите, всички те имат нужда от надеждна, бърза и сигурна връзка“, каза изпълнителният директор на Amazon Джеф Безос по време на събитието по представяне на технологията тази седмица.

Amazon вижда в лицето на Sidewalk една реална алтернатива на конвенционалните WiFi и Bluetooth мрежи, като се стреми да даде технология на потребителите, която да им помогне да свързват множество устройства едновременно, с висока скорост.

Компанията се надява, че Sidewalk ще осигури по-голяма сигурност и стабилност на свързаността на вашите устройства, като същевременно ще изтощава по-малко батериите на вашите мобилни устройства, благодарение на ниската си консумация на енергия.

Amazon вече показа един случай по използване на Sidewalk, в който беше използвана смарт яка за проследяване на домашните любимци, която да даде възможност на стопаните им да са спокойни за тях през цялото време.

Sidewalk също така ще позволи на потребителите да създават безпроблемно и мрежи за гости, подобно на възможността на повечето съвременни WiFi рутери.

Компанията казва, че планира също да публикува онлайн мрежовия протокол на Sidewalk, така че да позволи на разработчиците от трети страни да го използват в своите продукти.

Не е ясно как Sidewalk ще работи със собствения Wi-Fi маршрутизатор Eero на Amazon, но вчера компанията представи нова и модернизирана версия на рутера си, предлагайки много по-ниска цена и по-лесна настройка, спрямо първия модел.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Fermin
Fermin
2 години

нека някой който повече е на ясно да ме поправи ако греша но не е ли колкото по-ниска е честотата толкова по-вредно е за здравето тъй като преминава през стени и обхвата е по-голям, примерно 5Ghz WIFI не минава през стени и следователно не е толкова опасен за здравето ..?

Цецо
Цецо
Отговор на  Fermin
2 години

Това е така, обаче антените за 5G, ще са на всеки ъгъл и притеснението идва от там. За близо живеещите до тези станции, а те ще бъдат много.

toto
toto
Отговор на  Fermin
2 години

…и следователно трябва да се разположат повече клетки за да покрият площ сравнено с 2.4Ghz…

Нови ревюта

Подобни новини