Amazon представи собствена виртуална валута

0
35

Търговският интернет гигант Amazon се присъедини към компаниите, които притежават собствена виртуална валута. Днес най-големият в света онлайн търговец обяви старта на Amazon Coins – виртуални пари за потребителите на таблетите Kindle.

Както разказват от компанията, Coins е предназначена за закупуване на приложения за Kindle, както и на всякакво съдържание от онлайн каталога Amazon Appstore. Закупуването на виртуалната валута с реални пари ще е възможно за потребителите на Kindle чрез съществуващите им акаунти. Работата с Coins ще бъде проста и интуитивна. Система като цяло е стандартна: при всяка транзакция компанията ще удържа 30% комисионна, а останалите 70% ще отиват за създателя на съдържанието.

Известно е, че използването на валутата ще бъде реализирано през май тази година, а от април Amazon ще започне да приема заявки от разработчиците за фактуриране на техните приложения чрез Coins. Срокът за подаване на такива заявки е не по-късно от 25 април.

Като цяло, работата на Amazon Coins по нищо няма да се различава от работата на другите виртуални валути, като Facebook Credits, например.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари