Amazon Web Services си осигури още един голям клиент. Това е Oath, компанията на Verizon, обединила Yahoo и AOL под своето крило.

Amazon официално вече е „преферентен доставчик на публични облачни услуги“ за Oath. Макар и млада компания, Oath представлява голям бизнес, прибрал голяма част от уеб услугите, които Yahoo осъществява. Споразумението е страхотно попадение за AWS, тъй като компанията ще осигурява облачна инфраструктура за операциите на ресурси от ранга на Yahoo.com, Yahoo Finance и Yahoo Sports. Преходът на Yahoo към облака на Amazon едва ли ще е особено проблематичен с оглед на това, че AWS вече осигурява услуги на някои от големите активи на Oath, Tumblr.com, AOL.com и новинарския сайт HuffingtonPost. Заедно с това, Amazon поддържа и част от програматината инфраструктура на Oath, отговаряща за доставянето на онлайн реклама, уточнява компанията.

Привличането на Oath следва сключването на други подобни високопрофилни споразумения в последните месеци – със Shutterly миналия месец и Cox Automotive, с GoDaddy през март и с Comcast – в началото на тази година. През есента пък AWS обяви, че от услугите им вече ще се възползват The Walt Disney Co., Turner Broadcasting System, Expedia Inc., Националната футболна лига на САЩ и Intuit Inc.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за