Amazon съобщи, че са финализирали сделката по придобиването на Souq, най-големият сайт за онлайн търговия в Близкия Изток, предава Venture Beat.

Макар и за настоящата сделка да се говореше от известно време, нещата придобиха неочакван обрат, когато дубайската компания Emaar Malls, собственик на верига търговски обекти в региона, предложи закупуването на Souq за сумата от 800 000 000 долара – по-висока оферта от тази на Amazon, предава на свой ред Reuters.

Amazon и Souq.com имат общо ДНК – и двете компании вървят напред, стимулирани от своите потребители, иновациите и планирането в дългосрочен план”, заяви при анонса за приключването на сделката Ръс Грандинети, старши вицепрезидент в Amazon. „Souq.com са пионери в електронната търговия за региона на Близкия Изток и създават необикновено потребителско изживяване за своите клиенти. Очакваме с нетърпение да се учим от тях и да им помагаме с технологията, с която разполага Amazon и с глобалните ресурси, до които има достъп компанията. Заедно ние ще работим усилено, за да доставим възможно най-добрата услуга за милиони потребители в региона“

Финансовите параметри по сделката не се съобщават.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари