12.1 C
София

Amazon работи по персонализирани команди за Alexa

Най-четени

Amazon очертава плановетe за Matter, персонализирани команди на Alexa на конференцията за разработчици „Alexa Live“

„Alexa Live“, годишната конференция за разработчиците на приложения на платформата за гласови асистенти на Amazon, стартира в сряда миналата седмица с повече от няколко изненади. От една страна, общността на разработчиците на Alexa е много по-стабилна, отколкото би могло да се очаква, с 900 000 разработчици, които досега са изградили над 130 000 Alexa Skills (названието на Amazon за приложения на Alexa), някои от които печелят над 1 милион щатски долара годишно от покупки през приложението.

Тези цифри идват от интервю с Недим Фреско, вицепрезидент на Amazon, отговарящ за Alexa, който споделя, че над 140 000 различни интелигентни домашни уреди се свързват с Alexa. Това води до две от другите големи теми на тазгодишната Alexa Live – околните изчисления и оперативната съвместимост на устройствата.

Amazon описва неотдавнашния бум на цифровите гласови асистенти като нова епоха в историята на компютрите, подобна на революциите, отбелязани от персоналните компютри, появата на интернет и прехода към мобилни устройства. Амбиентните изчисления използват всички тези технологии и добавят гласови команди, като при интелигентните високоговорители Amazon Echo.

Например новата функция на Alexa „Sent to phone“ ви позволява да започнете взаимодействие на устройство Alexa, след което да го продължите на телефона си. За да направи това, Alexa се свързва директно със съответното мобилно приложение и изпраща push известие, което ви позволява да продължите точно там, където сте спрели с Alexa.

За по-нататъшното разпространение на софтуера и алгоритмите зад иновативния си гласов асистент с изкуствен интелект, Amazon обяви програмата Alexa Custom Assistant по-рано тази година, която позволява на други компании да наемат от нея  технологията, стояща зад създаването на Alexa, за да създадат свои собствени гласови асистенти, които могат да отговарят на Alexa или на „ключова“ дума по избор на външната компания (или и двете).

Verizon са сред партньорите, които се възползват от тази възможност с устройство, наречено Verizon Smart Display, което Amazon обяви в публикация в блог. Amazon споделя, че новото устройство е създадено, за да помогне на клиентите на Verizon да създадат нови услуги и да управляват акаунта си и ще отговаря както на „Alexa“, така и на „Hi, Verizon“.

Но за да станат напълно самостоятелно развиващите се и решаващи реални проблеми от човешкото ежедневие по автономен начин, интелигентните устройства трябва да комуникират помежду си. Това е една от причините Matter, стандартът за оперативна съвместимост на интелигентния дом, който се очаква по-късно тази година (по-рано Project CHIP), да играе ключова роля на тазгодишния Alexa Live.

Абонирай се
Извести ме за
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Sony WF-1000XM4 – най-добре звучащите шумопотискащи безжични слушалки

Новите шумопотискащи слушалки от висок клас на Sony бележат голям напредък спрямо предишното поколение на марката, но и спрямо конкуренцията. Това са Sony WF-1000XM4....

Подобни новини