Amazon засилва усилията си да произведе свой собствен чип, който да помогне за изчисленията, нужни на изкуствения интелект и системите зад него. Това твърди The Information, позовавайки се на собствени източници. За това ще помогне и придобиването на компания в края на миналата година, разработила енергийноефективни чипове за IoT спектъра, използвани в наблюдателни камери и други устройства.

Според медията, AI чиповете, които Amazon ще създаде ще помогнат на устройствата с Alexa да обработват далеч по-бързо информацията в самите тях, а не само в облака. Според информацията, с разработката на технологията са се заели друга компания придобита от Amazon в последните години, Annapurna Labs.

Подобен ход от страна на Amazon е напълно оправдан, вземайки предвид това, че както Google, така и Apple обявиха намерения да разработват свои собствени AI чипове, които да влязат в конкуренция с Intel и Nvidia, които вече разполагат с подобни платформи. Графичните процесори на последните се превърнаха в своеобразен стандарт за обработка на изчисленията от сферата на машинното обучение, поради способността им да извършват далеч повече операции едновременно от традиционните централни процесори.

Що се отнася до споменатата компания в началото, то става дума за Blink, които разработват интелигентни наблюдателни камери за дома. Компанията беше придобита от Amazon през 2017 за сумата от $90 милиона, като цел на сделката беше чиповете, които Blink разработват и използват в продуктите си. Според информация на медията, Amazon иска да използва технологията, за да създава смарт устройства с по-дълъг живот на батерията и на по-ниски продуктови стойности, а възможните продукти, в които ще влезе технологията са Amazon Cloud Cam, Echo и др.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари