„Amazon скоро ще стане технологичният лидер в сферата на здравеопазването“

2
277

През следващите няколко години се очаква Amazon да стане най-бързо растящата компания в света в областта на здравеопазването. Прогнозата е на професор Скот Галауей (Scott Galloway), маркетингов специалист на нюйоркския университет.

Business Insider отбелязва, че прогнозите на професор Галауей многократно са се сбъдвали. Така например той предсказа, че онлайн ритейлърът ще закупи веригата магазини за здравословна храна Whole Foods. Изданието напомня, че експертът правилно е посочил градовете в САЩ, в които компанията ще разкрие свои офиси.

Amazon вече знае състоянието на вашето здраве“ – каза професор Галауей по време на конференцията IGNITION 2018. Специалистът обърна внимание на това, че Amazon продава стоки от много широк спектър, записва и използва информацията от продажбите, и вече знае на практика всичко за своите потребители. На нея ѝ е известно каква храна купуват потребителите, имат ли деца, какви са отношенията между тях. По тези фактори с лекота може да се разбере какво е здравето на човека и какви са неговите медицински потребности.

През последните години Amazon проявява явен интерес към здравеопазването и медицината. Тази година търговският гигант закупи онлайн аптеката PillPack, а наскоро съвместно с JPMorgan и Berkshire Hathaway започна разработването на корпоративна клиника.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
Из МамаSkynet Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Skynet
Skynet

професор Скот – будист го дава с тея гривни.

Оксиморон:
Будист коити подсказна на аMAZNI как да продава на хипоходнриците повече.

Из Мама
Из Мама

Човекът просто споделя своите наблюдения за потенциала на голямата потребителска база, комбинирана с изключително подробната информация за всеки user и възможностите на big data анализа, умножени по готовността на застаряващото население да троши пари за забавяне на следващата инкарнация… Дето се вика нищо важно 😄.