fbpx
13.8 C
София

Amazon: Снеговалежът е по-сериозен проблем от работническите стачки

Най-четени

Любослав Лозанов
Любослав Лозанов е част от Калдата от 2013 година насам. Завършил "Журналистика" в СУ "Св. Климент Охридски", той съчетава афинитета към спорта и технологиите с професионалното си поприще.


Хиляди служители на германския филиал на Amazon обявиха намерението си да започнат стачка срещу работните условия в заводите на технологичния гигант. С искания за по-добри условия и по-високи заплати, те обявиха намерението си да започнат стачка по време на коледните и новогодишните празници.

Управниците на Amazon обаче изглежда изобщо не се впечатляват от намеренията на работниците.

„Снеговалежът в Германия е основният проблем по време на коледните и новогодишните празници… Това ни притеснява“ сподели ръководителят на германския отдел на Amazon Ралф Клебер в интервю за Reuters.

След Съединените американски щати Германия е вторият най-голям пазар на американския технологичен гигант. Според Reuters в стачката се очаква да се включат над 1000 души, което драстично ще повлияе и на печалбите на Amazon в края на годината. Експертите отчитат, че за последната година печалбите на американската компанията в Германия са нараснали с 21%, достигайки 8,7 милиарда долара. Ако работниците удържат обещанието си обаче, печалбите на Amazon в най-силния сезон от годината със сигурност няма да оправдаят очакванията.

„Amazon е честен работодател. Повечето ни работници са част от колектива от над 14 години. Голяма част от тях биха казали, че работата е приятна и добре платена“ продължава Клебер.

От Amazon категорично отхвърлиха обвиненията на стачкуващите. По думи на директора на германския отдел работата е лесна и не особено натоварваща.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
jindo
jindo
8 години

Заводи? Имате ли представа за какво пишете?

Нови ревюта

Подобни новини