Amazon стартира програма за обучение по компютърни науки в Индия

1
115

Amazon планира да разшири програмата си за обучение по компютърни науки Future Engineer в Индия, демонстрирайки нарастващия си интерес към образователното пространство на втория по големина интернет пазар в света.

Компанията заяви, че първоначалните изследвания за Amazon Future Engineer, чрез които тя цели да донесе достъп до образование по компютърни науки на недостатъчно представени и неравнопоставени деца и младежи в Индия, като тепърва предстои да започне работа с местни организации с нестопанска цел и партньорство с държавни служители.

Amazon заяви в публикация в блога си, че планира да стартира програмата за обучение в Индия през 2021 г. Програмата за детска кариера в момента функционира в Съединените щати, където компанията обслужва над 5000 училища и 550 000 ученици с курсова работа по компютърни науки, както става ясно от прессъобщение от по-рано тази седмица.

„Amazon India се фокусира конкретно върху подпомагането на деца и младежи от недостатъчно обслужвани и необлагодетелствани общности, за да им помогне да изградят по-добро бъдеще за себе си“, казва компанията в описанието. От Amazon не ас отговорили на искането за допълнителен коментар, отправено от TechCrunch.

Американският гигант в електронна търговия, който до момента е инвестирал над 6,5 милиарда долара в Индия, проучва образователното пространство в страната от няколко години. Миналата година стартира JEE Ready, приложение, насочено към подпомагането на студенти, които се подготвят за влизане в престижните технологични институти в Индия. JEE Ready, който оттогава е преименуван като Amazon Academy, предлага безплатни онлайн курсове и анализира представянето на студентите в макетни тестове.

Amazon не е единствената американска компания, която обръща внимание на нарастващия образователен пазар в Индия, където над 260 милиона души са в учаща възраст, а голяма част от населението вижда образованието като ключ към икономическия прогрес и по-добрия живот.

По-рано тази година Facebook си партнира с Централния съвет за средно образование (CBSE), държавен орган, който контролира образованието в частни и държавни училища в Индия, за да стартира сертифицирана учебна програма за цифрова безопасност и онлайн благосъстояние, както и добавена реалност за ученици и възпитатели.

Facebook тази година инвестира и в Unacademy, базирано в Бангалор стартиращо предприятие, което предлага онлайн курсове за обучение. Google, която инвестира в стартиращата индийска компания Edtech Cuemath тази година, също си партнира с CBSE, за да обучи повече от 1 милион учители в Индия и предлага набор от безплатни инструменти като G Suite for Education, Google Classroom и YouTube, за да дигитализира образователната система в Индия.

Microsoft също така си сътрудничи с няколко индийски правителствени и индустриални органи, включително National Skill Development Corporation и Nasscom, за да помогне на повече от 1 милион души да подобрят квалификацията си.

3 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари