fbpx
27.8 C
София

Amazon съобщи за някои значителни промени в онлайн пазаруването тази Коледа

Най-четени

Онлайн пазаруването достигна нови върхове през 2020 г. и Amazon успя да достави милиарди продукти по целия свят през този празничен сезон, като отбеляза високи резултат в рамките на четвъртото фискално тримесечие за онлайн търговеца на дребно.

Гигантът в електронната търговия публикува нова статия в официалния си блог, в която разкри, че успешно са били доставени над 1,5 млрд. играчки, продукти за дома, продукти за красота и лична хигиена, както и електроника, до клиентите по целия свят.

В същото време продажбите на партньорите и търговците от трети страни в Amazon отбелязват ръст с над 50 процента в сравнение с предходната година в световен мащаб. Една от причините за това може да се дължи на факта, че компанията е усвоила повече от 5 млрд. щатски долара оперативни разходи от името на независими продавачи от началото на пандемията.

Amazon също наскоро обяви, че ще отложи плановете си за вдигане на търговските такси до юни следващата година, като засега се запазват настоящите такси за търговия в платформата за трети страни.

Главният изпълнителен директор на потребителския бизнес на Amazon в глобален мащаб, Джеф Уилк, даде по-нататъшна представа за стъпките, които компанията ще предприеме, за да може да продължи да работи ефективно по време на пандемия, казвайки следното:

„Доставчиците на Amazon по целия свят наистина показаха какво означава да бъдем ориентирани към клиентите и да подкрепяме нашите общности тази година. Когато нашите клиенти – включително и здравни работници на първа линия – се нуждаеха от най-важните основни консумативи, нашите екипи и партньори стигнаха отвъд обичайния си ритъм, за да запазят и доставят тези артикули. Когато стана ясно, че тестването за COVID-19 ще бъде важно, партньорите на Amazon бързо се придвижваха към изграждането на собствен режим за тестване, за да можем да защитим служителите и да доставяме продуктите на клиентите ни. И когато клиентите се нуждаеха от малко допълнително празнично настроение, милиони служители и партньори работеха заедно, за да доставят повече подаръци на всички хора по света от всякога. Не бихме могли да бъдем по-горди или по-благодарни на нашите екипи по целия свят.“

Резултати от четвъртото тримесечие

Очаква се Amazon да отчете резултатите от четвъртото тримесечие следващия месец, но в доклада си за третото тримесечие компанията заяви, че очаква приходите да бъдат между 112 и 121 милиарда щатски долара за отчетния период.

Ако това се окаже вярно, това би представлявало годишно увеличение между 28 и 38 процента и ще е първият път, когато гигантът в онлайн търговията регистрира над 100 милиарда щатски долара в рамките на едно тримесечие. Резултатите на Amazon за третото тримесечие се доближиха до 96,1 милиарда щатски долара, но увеличените продажби по празниците вероятно ще помогнат на компанията на надскочи предишния си рекорд.

Според Mastercard SpendingPusle продажбите чрез електронна търговия в САЩ са нараснали с 47,2% на годишна база от 1 ноември до 24 декември, тъй като все повече потребители предпочитат да пазаруват безопасно от домовете си. Всъщност онлайн продажбите представляват 19,7% от общия размер продажби на дребно, което е увеличение от 13,4% спрямо миналата година.

Сега, когато ваксините срещу COVID-19 се разпространяват лесно, продажбите чрез електронна търговия може да намалеят през следващата година, но Amazon показва, че нейната верига за доставки е повече от способна да преодолее тази пандемия.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини