Amazon също създава система за глобален сателитен интернет

9
386

Amazon, подобно на SpaceX възнамерява да разгърне на ниска околоземна орбита верига от сателити за осигуряване на интернет за потребителите от целия свят. Инициативата нови името Project Kuiper, а Amazon официално потвърди, че Kuiper Systems е един от нейните проекти.

Project Kuiper предвижда извеждането в орбита на 3236 сателита на различна височина: 784 устройства ще бъдат на височина 590 км, 1296 на височина 610 км и 1156 на височина 630 км. Тези сателити ще осигуряват интернет връзка в пределите от 56 градуса северна ширина (приблизително центъра на Шотландия) до 56 градуса южна ширина (в района на Южна Америка). В тази област живее над 95% от населението на Земята.

„Това е дългосрочен проект, който ще обслужва десетки милиони хора, които не могат да получават базов достъп до широколентов интернет. В рамките на тази инициатива ние разчитаме на партньорство с други компании, които споделят нашите възгледи“ – заявиха представителите на Amazon.

Компанията не уточнява дали ще използва собствени сателити или ще поръча готови от някои трети производител. Не се знае и кой ще ги извежда в орбита. Знаем, че Джеф Безос си има Blue Origin, но може да се предвижда и друг вариант. Освен това, ще са необходими и наземни станции за връзка със сателитите, а Amazon би могъл да използва услугата AWS Ground Station.

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
7 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Коментар
Коментар

още един де ще зас**е ефира а реално не му дреме за хората, които нямат интернет, все пак възможността да наложиш тотален котрол и цензура са си изкушение.
М-у другото Брюксел е спрял проект за изграждане на 5G, поради опасения за здравето на гражданите. Но според колегата Калин 5G трябва да има на всякъде, защото ще може да се ползва Windows Virtual Desktop от всички

Капитализъм
Капитализъм

Това за здравето, имаш ли линк? Защото аз знам точно обратното.

Коментар
Коментар
Коментар
Коментар

така може ли да се публикува?
brusselstimes.com/brussels/14753/radiation-concerns-halt-brussels-5g-for-now

Капитализъм
Капитализъм

Аз те подкрепям в опасенията много, но статията казва за Брюксел и правителството там, не за ЕС. България е задължена да изгради 5G мрежа в определен капацитет от ЕС и това не се е променило. Недей да четеш като дявола евангелието, вникни в текста без да имаш предубеденост и надежди. Става дума за Брюксел, не за ЕС!

Коментар
Коментар

никъде не съм споменавал ЕС, така или иначе има сериозни опасения, както от европейски, така и от американски учени за безопасността на 5G.

Капитализъм
Капитализъм

Сега прочетох, прав си. Просто трябва да се уточни – важи само за Брюксел, а не е „Брюксел“ като ЕС. И сегашните телефони не трябва да се ползват на ухото, но хората не знаят. 5G ще е изключителен проблем за здравето 🙁

Efix
Efix

Горе има вече немалко сателити, ще дойде време когато корабите на SpaceX-а няма да могат да летят, защото постоянно ще преминава някой сателит над тях …

Coca Cola
Coca Cola

Явно не си чувал за въздушен контрол и как се прави той, няма значение, то не е като GTA 5 🙁 Поредният гацо-бацо Българин…